Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

SC DANNYPOOL SRL DEVA

 

AMENAJARI EXTERIOARE

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rigole

Din categoria amenajarilor exterioare fac parte amenajarile rigolelor. Aceste se pot instala la marginea suprafetelor cu iarba, in jurul stadioanelor, in parcari, la intrarea de pe terase exterioare.
Deseori, cand mergem la cumparaturi la supermarket observam niste grilaje la marginile suprafetelor asfaltate su in mijlocul parcarii. Este o rigola. Rigola este practic un jgheab prin care se scurge apa. Istoric, oamenii au folosit aceasta metoda de-a lungul drumurilor pentru a nu balti apa. Astazi, rigolele sunt fabricate din materiale rezistente precum plastic de inalta densitate sau beton.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pavaje, Pavele, Dale

Montarea de dale si pavele este o solutie de amenajare a curtilor si gradinilor, pentru a obtine un spatiu placut in jurul casei.
Sa vedem care ar fi principalele avantaje ale placarii unei curti sau a unui spatiu cu pavaje. In primul rand, este vorba de aspectul estetic si ingrijit pe care il confera. In plus, suprafata este rezistenta la diferentele de temperatura si la ciclurile de inghet-dezghet, precum si la uzura si trafic intens. Interstitiile dintre pavele permit aerisirea solului si un drenaj eficient. Pavelele sunt usor de montat, chiar si pe suprafete neregulate, iar intretinerea este usoara.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Irigatii Gradini

Iata ca avem gazonul plantat si tuns corespunzator insa pe durata verii apare o necesitate: irigarea gradinii. Ne vom focaliza in cele ce urmeaza pe metode simple si cu costuri rezonabile de a iriga curtea sau gradina din fata casei.
Mai intai, desigur, trebuie sa avem o sursa de apa. Poate fi din reteaua centralizata de distributie a apei sau poate fi o sursa locala. In primul caz vom plati apa la metru cub folosit, in al doilea caz vom plati energia electrica necesara pompei sau ne vom plati pe noi daca este o pompa manuala! Si cu acestea fiind zise sa pornim la drum.
In cadrul lurcarilor de intretinere a gazonului natural, irigarea lui trebuie sa fie uniforma. Vom cauta asadar solutii de irigare cu ajutorul miniaspersoarelor la nivelul solului. Acestea se ridica peste nivelul solului in momentul in care apa vine cu presiune in ele. Apa poate fi imprastiata in tr-un singur jet care baleiaza un semicerc de 45 de grade sau de 180 de grade. Sau pot exista mai multe jeturi cu o acoperire totala de 45 de grade. Ca distanta maxima, pentru un aspersor se poate merge pana la aproximativ 3m. Asa dar, trebuie sa proiectam o retea de aspersoare care sa acopere suprafata gradinii si a gazonului.
In cazul legumelor, putem folosi o alta metoda. Intre randurile de legume - rosii, castraveti, ceapa - sapam rigole unde sa se scurga apa. In capatul rigolei aducem cu un furtun mai gros apa care se va duce in lungul randului. Cu aceasta metoda putem folosi si o sursa de apa cu pompare manuala, nefiind nevoie de presiune, ca in cazul aspersoarelor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Intretinere Piscine | Curatare si Pregatire pentru Vara

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Preturi amenajari exterioare

Creat Ma 28 dec 2010 18:12:55 +0200 | Ultima modificare Ma 28 dec 2010 18:27:06 +0200
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one