Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

SC DANNYPOOL SRL DEVA

 

Cunstructii gips-carton

Creat Du 26 dec 2010 14:02:24 +0200 | Ultima modificare Mi 07 nov 2012 11:25:02 +0200
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reparatii Termopane | Finisaj Tencuiala

Dupa montarea termopanelor, primul lucru care trebuie realizat este hidroizolatia exterioara, urmat de tencuiala exterioara. Dupa ce reparatiile exterioare au fost finalizate, putem sa ne ocupam si de reparatiile interioare. Va prezentam o solutie de finisaj cu gips carton dupa montarea termopanelor . Aceasta estapa este deosebit de importanta pentru izolatia din jurul ferestrei. Sa urmarim mai departe cum se realizeaza.
Mai intai pregatim adezivul, conform instructiunilor producatorului. Adaugam cantitatea indicata de adeziv in apa curata si amestecam cu ajutorul amestecatorului montat la bormasina.
Prepararea adezivului
Folosind un spaclu mai mic, aplicam un strat de adeziv in interiorul cadrului din gips carton, peste spuma taiata la nivel.
Aplicare adeziv
Masuram spatiul dintre cadru si perete, pentru a taia fasii de gips carton care sa incapa in acest spatiu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pereti Despartitori din Gips Carton

Peretii din gips carton ne permit sa aducem modificari impartirii spatiului de locuit. Putem realiza un perete despartitor atunci cand dorim sa transformam o camera mare in doua sau mai multe incaperi mai mici, de exemplu, sau pentru a separa vizual livingul de zona de luat masa. Sa vedem cum se realizeaza un astfel de perete si ce materiale ne trebuie.
In prima etapa se marcheaza pe pardoseala si pe tavan conturul peretelui. Pe pardoseala se va inlatura parchetul, daca exista, pe suprafata unde se va construi peretele despartitor. Se monteaza pe pardoseala si pe tavan, pe conturul trasat, un profil in forma de U de aproximativ 3 cm latime (de exemplu profil UD ). Prinderea se face in dibluri din 60 in 60 cm.
Vertical, cu capetele introduse in aceasta "sina" se monteaza profile cu latimea de 5 cm (de exemplu profil CD ). "Stalpii" verticali se pun din 60 in 60 cm si se fixeaza cu suruburi autofiletante "albe" in sina de ghidaj. In cazul uzual al unui apartament de bloc inaltimea este de 2.60 m iar lungimea profilelor CD este de 3m astfel ca se vor taia corespunzator. Se iau panouri de gips carton si se pozitioneaza vertical. Ele au uzual lungimea de 3 m si se vor taia astfel incat sa se sprijine pe pardoseala, iar la tavan sa mai ramana 2 cm pentru preluarea dilatarilor. Se pun vertical pe structura metalica si se prind cu suruburi autofiletante "negre" de 2.5 cm in profilele metalice.
Inainte de a monta "a doua fata" a peretelui se pune vata minerala pentru izolarea termica si fonica. Vata minerala este sustinuta de piese de agatare pentru izolatii. Piesele se monteaza la distante de 60 cm ca intr-o suprafata de sah. Piesele de sustinere sunt ca niste carlige si au rolul de a preveni "lasarea" vatei.
Se finiseaza muchiile verticale exterioare cu coltare metalice si glet de ipsos special. Intre tavan si placi se pune un silicon acrylic elastic finisat apoi cu banda fina de fibra de sticla si glet. Imbinarile dintre panourile de gips carton se finiseaza cu banda fina de fibra de sticla si cu glet de ipsos special.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Solutii de panotare a peretilor cu placi de gips carton | Placare Directa cu Adeziv

Dupa ce casa este ridicata la rosu - adica ziduri, acoperis, geamuri - ajungem la etapa amenajarilor interioare. O lucrare destul de ampla in acest proces este realizarea tencuielii interioare. Solutia clasica a acestei probleme este tencuiala pe baza de ciment si nisip aplicata in strat de pana la 2 cm grosime. Aceasta metoda necesita o indemanare crescuta si un timp de uscare mai mare. O a doua metoda se bazeaza pe aplicarea de placi de gips carton pe zidarie. In continuare vom discuta despre ce presupune aceasta varianta numita si panotare.
Mai intai sa ne reamintim ce sunt placile de gips carton. Ele sunt realizate din trei straturi componente: carton, gips, carton. Una din fetele de carton poate fi impregnata cu diferite solutii de impermeabilizare sau ignifugare. In cazul panotarii vom folosi placi tratate la umezeala in bai si bucatarii si placi normale in camerele de zi, sufragerii, dormitoare, holuri. Dar si pentru panotare, numita si tencuiala uscata, exista din nou doua variante: cu aplicarea directa a placii de gips carton pe zid sau prin folosirea montantilor metalici. Pentru pasionatii amenajarilor interioare, peretii de gips carton au si denumirea de rigips, dupa numele cunoscutului producator de materiale de construcii. Sa discutam asa dar pe rand fiecare solutie.
Prima dintre ele este panotarea peretilor prin aplicarea directa a placilor de gips carton. Fixarea acestora de ziduri se realizeaza cu adeziv pe baza de ciment imbunatatit cu aditivi. Se masoara mai intai inaltimea camerei. Placile de gips carton au de obicei dimensiunile 2.6 m x 1.2 m. Exista si placi mai mici insa nu le vom analiza aici. De obicei, camerele de apartamente au inaltimea de 2.5 m. Astfel, o placa va trebui taiata pentru a se putea aseza vertical in camera. Fata de tavan se va lasa o distanta de 1-2 cm pentru dilatari. Din adezivul uscat preparam cu apa o cantitate suficienta pentru a lucra timp de 45 min - 1 ora. Aplicam pe spatele placii de gips carton "bulgari" de adeziv din 60 in 60 de cm pe tot conturul acestora si pe linia mediana verticala. Ca dimensiune, "bulgarele" de adeziv trebuie sa fie cel putin un cancioc. Se ridica placa la pozitie si se preseaza usor pe zid.

Ca sa realizam o placare uniforma este bine sa ne folosim de sfoara de zidarie pentru a marca liniile de finisaj. Repetam aceste operatii pentru toata suprafata necesara. Uscarea adezivului dureaza maxim 1 zi. Dupa aceea se poate trece la finisarea cu faianta sau alte lucrari de finisare pe placile de gips carton.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acces utilizator: Adresa email  Parolă  Înregistrare
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Trimite ca și anonim - Nume:
Adresa email:
Scrieţi codul de control "1110":
 
Your advice is very exciting.
Your advice is very exciting.

Here is my website diet plans that work
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one