Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

SC DANNYPOOL SRL DEVA

 

Parchet

Creat Du 26 dec 2010 14:03:33 +0200 | Ultima modificare Ma 28 dec 2010 16:07:01 +0200
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pardoselile din lemn - parchetul si dusumelele rasinoase - sunt cele mai solicitate si necesare in locuinta, deoarece sunt "calde", usor de realizat in amenajarile interioare. Dau o acoperire nobila, sanatoasa si durabila. Acestea pot fi montate intr-o mare varietate geometrica dar si o larga paleta de nuante si culori.
Parchetul se monteaza dupa ce s-au realizat celelalte lucrari de amenajari si decoratiuni interioare cum ar fi vopsitoriile si zugravelile.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parchet de Stejar

Achizitionarea parchetului de stejar in functie de alegerea tipului de model pentru montaj. Tipurile de montaj pentru parchetul de stejar sunt:

asamblare englezeasca ( care poate fi neregulata sau regulata) ;
la 45 grd in zig zag ;
paralel cu peretii impletit ;
paralel cu peretii linear ;
la 45 grd impletit ;
Il alegem astfel incat sa se potriveasca cu stilul de amenajari si decoratiuni interioare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parchet Laminat

Din ce se face si ce este parchetul laminat? Este la fel ca parchetul masiv sau are diferente fata de acesta? Iata doua intrebari la care vom incerca sa raspundem in continuare.
Mai intai de toate trebuie sa ne familiarizam cu doi termeni: HDF si melamina. HDF-ul este o placa de densitate crescuta folosita ca suport de baza. Melamina este un material rezistent folosit pentru a proteja suprafata pe care se paseste. Sa pornim. Placa de parchet laminat este compusa in principal din patru straturi, fiecare cu o grosime si o destinatie diferita. Pornind de la suprafata de pasire avem:

Foita subtire de malamina transparenta cu rol protector
Foita subtire de hartie impregnata cu rol decorativ, da culoarea si modelul parchetului laminat
Suport gros de sustinere din HDF, materialul de baza care are rolul de rezistenta a placii
Strat mediu de carton tratat la umezeala cu rol de izolare fonica si pentru a reduce absorbtia umezelii
In mare, toti producatorii de parchet laminat respecta aceste patru straturi. Apoi, in functie de clasa de trafic a parchetului laminat sau in functie de nevoia de izolare termica si fonica, stratul de melamina poate fi mai rezistent iar cel de HDf mai gros. Pana acum am spus mereu melamina. Dar de ce se numeste laminat? In termen uzual, s-a ajuns la prescurtarea din melamina in a lamina. Undeva exista totusi o legatura, si anume faptul ca melamina se depune pe placa de HDF prin laminare!

Am inteles deci mai bine ce inseamna parchet laminat. Este mai bun decat parchetul din lemn masiv? Intrebarea este relativa, producatorii dau in medie un termen de utilizare de 10 ani. Avand in vedere faptul ca montajul parchetului laminat este mult simplificat iar costul de "raschetare" este eliminat, parchetul laminat aduce cu siguranta elemente de productivitate crescuta fata de parchetul din lemn masiv. Va propunem si cateva sfaturi pentru intretinerea parchetului laminat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acces utilizator: Adresa email  Parolă  Înregistrare
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Trimite ca și anonim - Nume:
Adresa email:
Scrieţi codul de control "7666":
 
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one